Frukostseminarium: jämställdhet i musikbranschen

 
 

På initiativ från branschen har vi på Musiksverige under början av detta år arbetat med ett jämställdhetsprojekt för musikbranschen. I januari höll vi 7 st fokusgruppsmöten med representanter från musikförlag, skivbolag, management, livebolag och organisationer för att ta tempen på hur vi ligger till i frågan om jämställdhet i branschen.

Samtalen var mycket intressanta och givande för att gemensamt se vad som behöver göras för att branschen ska utvecklas framåt i dessa frågor. Vi pratade då bland annat om positioner, beslutsmandat, rekryteringsprocesser, lön, utbildningsnivå etcetera. Men även om diskriminering, brist på mångfald, sexism, och jargong.

Nu vill vi bjuda in till ett frukostseminarium där vi sammanfattar arbetet med fokusgrupperna och pratar jämställdhet. Till vår hjälp har vi tagit in genusforskare Fredrik Bondestam som kommer hålla en presentation om jämställdhet med utgångspunkt i Musiksveriges projekt.

OSA till mig på sofia@musiksverige.org och anmäl ditt intresse. Obs! Begränsat antal platser, först till kvarn. En bekräftelse skickas inom kort på mailen till dig som har anmält intresse. Anmälan är bindande. Skicka gärna inbjudan vidare till personer i branschen du tror skulle vilja komma och lyssna.

Frukostseminarium:
DEN 24 MAJ
Kägelbanan
Kl. 09.00 - 11.00

Program:
09.00 Frukost serveras
09.15 Seminariestart: Musiksverige berättar om projektet.
09.30 Fredrik Bondestam, forskare i genusvetenskap håller föredrag.
10.15 Panelsamtal med Mark Dennis, Robert Litsén, Carl Pernow, Elisabet Widlund samt Fredrik Bondestam. Moderator: Linda Portnoff, Musiksverige
11.00 Slut

Varmt välkommen!

Om Fredrik Bondestam:
Fredrik Bondestam är fil dr. i sociologi och verksamhetsledare vid Nationella sekretariatet för genusforskning, Göteborgs universitet. Han har lång erfarenhet av forskning och utveckling inom jämställdhet, genus och normkritik, med särskilt fokus på förändringsprocesser i offentlig förvaltning och mansdominerade branscher i Sverige och Europa.

 
Sofia Thurn