musiksverige_skiss_hemsida_2500x25000px2.jpg
 
 

Varmt välkommen till Musikdagen!

Kom till en av musikbranschens viktigaste tillställningar. Under en fullspäckad förmiddag presenterar vi Musikbranschen i siffror 2017. Vi lägger också särskild vikt på vad som hänt i våra medlemsorganisationer sedan #metoo-rörelsen startade. I år håller vi till på Scenkonstmuséet.

Vi bjuder på en lätt frukost från 08:15. Vår presentation börjar 09:00. Linda Portnoff, ekonomie doktor presenterar rykande färsk statistik från Musiksveriges årliga rapport Musikbranschen i siffror. Förmiddagen fortsätter sedan med paneldiskussioner modererade av Camilla Wagner, jämställdhetskonsult från Management by Kerstin, på temat "Vad har hänt efter #närmusikentystnar?".

Vill du komma? Maila info@musiksverige.org för att säkra din plats.

Rapporten kommer finnas tillgänglig här på hemsidan efter presentationen.

 
 

29 november
8:15-11:30

Scenkonstmuseet
Sibyllegatan 2
114 51 Stockholm

 

 
 

Vi samlar den svenska musikbranschen

Det går bra för svensk musik, både konstnärligt och ekonomiskt. Men för att Sverige ska kunna fortsätta vara en stark musiknation måste vi upprätthålla respekten och förståelsen för det arbete som musikskapandet innebär. Inte minst när det kommer till upphovsrätten och musikers, artisters och upphovspersoners möjligheter att leva på sitt arbete. 

Därför finns Musiksverige. Vi samlar den svenska musikbranschen och driver dess viktigaste frågor. Vi för en ständig dialog med politiker, myndigheter, media och andra kreativa branscher för att ge svensk musik bästa möjliga förutsättningar att skapas, utvecklas och spridas. 

Läs mer »

 
 
 
 
 
 

UPPHOVSRÄTT

Upphovsrätten gör det möjligt för artister, musiker, kompositörer och textförfattare att få betalt och själva välja hur de vill sprida sin musik. Den är kort och gott en förutsättning för ett stort och varierat musikutbud. Musiksverige arbetar för att främja upphovsrätten, så att musikskapare ska kunna leva på sitt yrke och skivbolag och musikförläggare ska kunna skapa tillväxt genom sina investeringar i musik. 

Musikexport

De senaste åren har svensk musikexport ökat konstant. Vi tror att det kan gå ännu bättre. För att det ska vara möjligt behöver branschen kunna planera på lång sikt, vilket förutsätter en förändring i statens investeringar i svensk musikexport. Därför kartlägger vi hur den svenska musikexporten ser ut och bidrar med de förslag och den kunskap som behövs för att det statliga musikexportstödet ska bli mer långsiktigt och stabilt. Tillsammans med bland annat med Export Music Sweden och nätverket Kreativ Sektor arbetar vi också för att statens musikexportfrämjande ska ligga i linje med detta tankesätt.

Utbildning

Musiksverige undersöker och upplyser om vilken typ av kompetens musikbranschen har behov av nu och i framtiden. Vi för till exempel dialog med eftergymnasiala branschutbildningar och politiker på utbildningsområdet. I vår arbetsmarknadsrapport beskriver vi framtidens kompetensbehov, vilket exempelvis kan användas som referensunderlag vid kontakter med myndigheter på utbildningsområdet.

 
Zara-Larsson-Foto--Gustav-Wiking.jpg