Linda Portnoff slutar som VD

 
 
Styrelsen-och-Linda-Portnoff.jpg

Den 31 januari arbetar Linda Portnoff sin sista dag som VD för Musiksverige för att ägna sig åt sin digitala innovation Riteband. Linda har varit chef för Musiksverige sedan 2014. Dessförinnan arbetade hon som konsult till Musiksverige och var en av dem som utvecklade musikbranschens första heltäckande statistik, ett uppdrag som hon kommer att fortsätta med under 2018.

Tack vare Lindas djupa kunskaper inom ekonomi och musik har Musiksverige kunnat lägga fram vederhäftiga fakta som beskriver vår bransch. Dessutom har Linda en förmåga att inspirera, ifrågasätta och hela tiden tänka på musikbranschens framtid - inte bara ekonomiskt och tekniskt, utan även när det gäller de utmaningar vi har inom jämställdhet och mångfald. Vi kommer att sakna Linda mycket, men som väl är har hon tackat ja till att fortsätta som konsult framöver, säger Elisabet Widlund, styrelsens ordförande.

Musiksveriges styrelse utarbetar just nu verksamhetsplanen för 2018, där betoningen kommer att ligga på det nya jämställdhetsuppdraget, framtagande av Musikbranschen i siffror och näringspolitiskt arbete genom Kreativ Sektor. Samtidigt planeras för rekrytering av en eller flera tjänster.

Frågor besvaras av Sofia Thurn, sofia@musiksverige.org

 
Sofia Thurn